PGB-Indicatie niet via de Coöperatie

158_1.website-foto-pgb-indicatie

Om een PGB te kunnen ontvangen is een indicatie van een wijkverpleegkundige nodig. Goed dat u op zoek bent gegaan om een professioneel oordeel en advies te krijgen bij het PGB voor uzelf of een naaste.
Helaas kunnen wij u daarbij echter niet van dienst zijn. De wijkverpleegkundigen die voor de Coöperatie werken geven geen indicaties voor verzorging en verpleging en ook niet voor een PGB. U moet daarvoor bij een thuiszorgorganisatie zijn. De leden van de Coöperatie helpen u graag.

“Het contact met mijn patiënten is erg goed. Ik heb wel het gevoel dat ze me vertrouwen. Toch zit er wel eens iemand tussen waarvan je denkt: die vertelt niet het hele verhaal. Laatst nog had ik hier een vrouw, een keurige dame. Getrouwd, twee kinderen. Had haar voet verstuikt. Al een tijd geleden zei ze, maar ze bleef last houden. Alleen, de manier waarop ze zei dat het was gebeurd strookte niet erg met de aard van de klachten. Ik vroeg door, en toen kwamen er meer details waarvan ik dacht: dit klopt niet. Maar ze hield vol dat ze slechts een verstuikte voet had.”

“Ergens snap ik het wel. Als huisarts ben je voor veel mensen een autoriteit. Die val je niet lastig met andere problemen dan de lichamelijke, tenminste, dat is kennelijk wat vaak gedacht wordt. Onzin natuurlijk. Maar als mensen niet over hun problemen willen praten, kan ik ook niet veel doen.”

“Ik heb deze vrouw pijnstillers en rust voorgeschreven. Maar ook heb ik de wijkverpleegkundige gebeld. Ik heb haar gezegd dat ik het gevoel had dat in dit gezin sprake zou kunnen zijn van huiselijk geweld. De wijkverpleegkundige ging hier meteen mee aan de slag. Later bleek in de terugkoppeling inderdaad dat mijn vermoeden juist was. Het gezin krijgt nu gespecialiseerde hulp.”


een huisarts

13 oktober 2015

Uitnodiging Dementie Theater 19 november 2015 Studiemiddag voor Wijkverpleegkundigen

07 juli 2015

Verpleegkundigen staan dichtst bij beleving burger van gezondheid

16 juni 2015

Uitnodiging lezing Machteld Huber 2 juli 2015

21 maart 2015

Wijkverpleegkundige zorg Rotterdam: Nieuwe naam, dezelfde aanpak

25 november 2014

Afsluitend symposium kijkt vooruit naar 2015 en verder

11 november 2014

Symposium Zichtbare Schakels Rotterdam 20 november 2014

10 juli 2014

Bestuurders tekenen intentieverklaring tot oprichting coöperatie

18 april 2013

Wijkverpleegkundigen nodig in Rotterdam. Sluit je aan als Zichtbare schakel!

10 maart 2013

Wijkverpleegkundigen in Rotterdam versterken eerstelijns gezondheidszorg

13 september 2012

Wijkverpleegkundigen zijn mensen met een zorghart

Site by Alsjeblaft!