Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam

De Coöperatie zal per 1-1-2018 worden ontbonden. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de leden van de Coöperatie (zie hieronder).

De leden van de Coöperatie zijn:

Kernpartners van de Coöperatie zijn:

Zichtbare Schakels Rotterdam
De Coöperatie komt voort uit het project Zichtbare Schakels Rotterdam, dat van 2010 tot eind 2014 met veel succes in Rotterdamse achterstandswijken is uitgevoerd. Hierbij kreeg de wijkverpleegkundige voor het eerst `vrije handelingsruimte’, d.w.z. de ruimte om cliënten heel breed te ondersteunen, ook bij zaken die niet direct met verpleegkundige handelingen te maken hadden. De goede resultaten van dit project waren aanleiding voor de deelnemende zorgaanbieders en Stichting OSER om de samenwerking ook in het nieuwe zorgstelsel voort te zetten en verder uit te bouwen.
Het project was onderdeel van een landelijk, door de overheid gefinancierd programma, `Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’, en kreeg vanaf 2013 subsidie van de gemeente Rotterdam. Ook de Coöperatie werkt nauw samen met de gemeente Rotterdam, o.a. via de wijkteams.

“Ik heb best wel eens gedacht: ik stap eruit. Zo hoefde het van mij allemaal niet meer. Mijn man is overleden, mijn dochter geëmigreerd en mijn beste vriendin, die hier altijd om de hoek heeft gewoond, is naar een verzorgingshuis gegaan. Dat alles in drie maanden tijd. Dus daar zat ik dan, met al mijn verdriet. Zomaar mijn dagen uit te zitten. Ik hoorde alleen het tikken van de klok, verder niets. Ik kwam de deur niet meer uit.”

“Ineens kreeg ik een foldertje van de wijkverpleegkundige op de deurmat. Daar heb ik een tijdlang niets mee gedaan. Ik bedoel, ik ben wel wat ouder, maar verder redelijk gezond. Maar toen ik een keer op het punt stond iets geks te doen, heb ik toch maar gebeld. De wijkverpleegkundige kwam meteen langs. Dat gesprek was zo fijn. Ik had zelf niet door dat ik zó gebukt ging onder mijn eenzaamheid. En al was ik er eerst niet zo happig op, ik ben op aanraden van de wijkverpleegkundige toch aan een hondje begonnen. Jessie heet -ie. Had ik veel eerder moeten doen. Ik heb nu elke dag wel een praatje met andere mensen. En natuurlijk met Jessie zelf.”

mevr. Slotenmaker
bewoonster Overschie/Kleinpolder

Site by Alsjeblaft!